Prof. Dr. Harun Uysal “Palmiye Yağı” Tartışmalarını Yorumladı

Palmiye bitkisinden elde edilen “palmiye yağı” son günlerde gündemin sık tartışılan konularından biri haline geldi. Dondurulmuş yiyeceklerden temizlik maddelerine kadar günlük hayatta tüketilen birçok gıda ve temizlik ürününün içeriğinde bulunan palmiye yağının sağlık gündemine oturmasının nedeni ise “Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA” tarafından yapılan açıklamaya göre yağın kanserojen madde içeriyor olması.

Konuyla ilgili tartışmaları yorumlayan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uysal “palm yağı” ile ilgili merak edilenleri Ege Üniversitesi Televizyonu Mikrofonu ile paylaştı.

Etiketler:, , , , , ,